Päivä palautumista

Viimeinen pari viikkoa on ollut melkoista haipakkaa ja palautuminen on jäänyt vähälle. On ollut paljon koulutuksia, pitkiä päiviä jolloin joutuu istumaan paikallaan. On ollut esittelytilaisuuksia jotka edellyttävät seisoskeluja. On ollut liian lyhyitä yöunia ja liian vähän palauttavaa liikuntaa. Ruokailutkaan eivät ole olleet ihan sitä kaikkein optimaalisinta.

Tänään oli päivä jolloin totesin haluavani kuunnella kehoa. Havahduin kyllä taas neljän viiden välillä kun puolisko lähti aamuvuoroon ja koirat lauloivat konserttiaan alakerrassa. Tiesin kuitenkin ettei minun tarvinnut nousta, joten hetken aikaa kun houkuttelin unta, nukahdin uudelleen heräten vasta vähän ennen seitsemää. Mitä luksusta! En kiirehtinyt nousemista, vaan annoin itselleni luvan loikoilla ja selailin facea ja nautin vain kiireettömyydestä.

Noustuani tiedostin kaikki ne tekemättömät tehtävät jotka odottivat huomiotani. Tiesin että vaikka rästien tekeminen pois päiväjärjestyksestä olikin palkitsevaa ja stressiä vähentävää, nyt oli fiksumpi kiinnittää huomio muuhun. Eilisen illan vietin brändikoulutuksessa ja kouluttaja totesi tuolla, että nyt on 72 tuntia aikaa pistää asioita paremmalle tolalle. Sen jälkeen muistijälki haalenee ja hyvät aikeet siirtyvät hatarien muistikuvien arkistoon odottamaan seuraavaa koulutusta jonka jälkeen sitten ehkä havahtuisi tekemään asioita. Maanantaina oli ollut myös palaveri strategiakouluttajani kanssa, ja sen aikana tehdyt suunnitelmat edellyttivät myös täytäntöönpanoa. Osin tehtävät olivat samoja ja olinkin tietoisesti jättänyt maanantain keskustelut muhimaan ja odottamaan tiistain koulutusta ennenkuin tein niille aktiivisesti mitään. Nyt oli aika kaivaa muistiinpanot esiin ja aloittaa sloganin sorvaus.

Muutoksen tiennäyttäjä tasapainoiseen oloon. Tasapainoisen olon viistastenkivet. Tiennäyttäjä hyvään oloon. Olon tasapainon etsijän tiennäyttäjä. Tasapainoisen olon etsijän tiennäyttäjä… lopulta valitsin kaksi versiota jotka olivat päätyneet paperille useamman pyöritellyn lauseen jälkeen kahdesti. Tiennäyttäjä muutoksessa kohti tasapainoista oloa ja Tasapainoisen olon etsijän tiennäyttäjä. Heitin nämä parviälyn pohdiskeltavaksi ja sainkin heti korjausehdotuksia. Ihana parviäly! <3

Makustelin muokattua versiota lauseesta ja alitajuntani lähti työstämään ideaa eteenpäin. Olin pohdiskellut miten logo päivittyy kun yrityksen nimi vaihtuu. Siivekkäästä sydämestä en ole valmis luopumaan, mutta jotenkin kaipasin ”alkemistin työvälineitä”. Ensimmäinen ajatus oli lisätä ”graalin malja”, elämän eliksiiriä kuvaava astia. Joten ennenkuin huomasinkaan olin taas canvassa sommittelemassa uutta logoa ja tekstiä. Takaraivosta joku pieni ääni sanoi että uudistuvan ilmeen piti päätyä mainostoimiston pöydälle ja tarkoitus oli jättää homma ammattilaisille…

No kun luovuus virtaa, ja tämä tuntui palauttavalta ja hyvältä, niin antaa mennä.. Ja kohta valmiina olikin leiska jossa oli nimi, kuva ja slogan.. Viimeistely saa sitten jäädä ammattigraafikon käsiin. Olen melko tyytyväinen lopputulokseen, mitä mieltä sinä olet? Mitä ajatuksia tämä herättää?